Jak správně vybrat zásnubní prsten

Žádost o ruku je výjimečná událost. Je to okamžik, kdy dáte najevo své vyvolené, jak moc ji milujete a také to, že s ní chcete strávit zbytek života. Co z takové chvíle vyčaruje ten kouzelný okamžik? Přece dokonalý prsten! Při jeho výběru si každý muž klade mnoho otázek. Jaký má ráda styl? Jaký zvolit kámen – briliant nebo zirkon? Jaká velikost jí sedne? V následujícím článku Vám poradíme, jak na to.

1. Hledání toho pravého zásnubního prstenu – čím začít

Nejprve si projděte nabídku a udělejte si základní představu o tom, jak by měl prstýnek vypadat. Pak byste si měl ujasnit, kolik chcete do prstenu investovat. Podle toho se bude odvíjet další výběr – kov, ze kterého je kámen vyrobený, kámen, kterým je osazený. Výhodou je, když dobře znáte vkus své partnerky, tzn. zda si potrpí na šperky výrazné, nebo naopak decentní. Nejste si jistý? Pak nahlédněte do šperkovnice, nebo se poraďte s rodinou či kamarádkou, abyste se v záplavě modelů neztratili.

2. Z jakého zlata prsten bude

Pokud Vaše vyvolená preferuje určitou barvu zlata, vyberte prstýnek v téže barvě. Bude ladit s ostatními šperky, které ráda nosí. Jestli ji ale chcete překvapit, zvolte růžové zlato. Nejenže se hodí ke zlatu bílému i žlutému, ale navíc je trendy a romantické.

3. Jaký zvolit kámen, aneb zirkon vs. diamant

Váháte, jaký kámen zvolit? V tomto případě nejvíce rozhoduje Váš rozpočet. Zirkon je levnější varianta. Nevýhodou je, že může časem ztratit svůj lesk a dokonce se v krapně („korunka“, do níž je kámen usazený) uvolnit. Ale nezoufejte, to se dá snadno vyřešit dotažením krapen. Oproti tomu diamanty mají trvalou hodnotu, tvar, lesk a půvab. Nepoškrábou se, nezničí, ani nezmatní. V naší nabídce naleznete diamanty broušené do oblíbeného briliantu, ale i netradiční a zajímavé brusy, například princess, ovál či vtipně znějící bageta.

Pokud je Vaše vyvolená milovnicí barevných kamenů, nahlédněte do naší nabídky drahokamů. Najdete v ní pravé rubíny, safíry, ametyst, blue topaz a celou škálu dalších. Navíc diamantem či drahokamem své lásce při žádosti o ruku zaručeně vyrazíte dech.

4. Volba stylu – je to romantička, sportovkyně nebo snad minimalistka?

Má ráda spíše decentní šperky? Nebo naopak výrazné, až netradiční designy? Nezapomeňte brát ohled na její zaměstnání i koníčky. Pro zapálenou sportovkyni bude praktičtější méně výrazná korunka nebo kámen usazený v tzv. lunetě. Milovnici extravagance zase potěší výrazný kámen či neotřelý vzhled.

5. Správná velikost zásnubního prstenu

Lámete si hlavu s výběrem správné velikosti? Máme pro Vás přesný návod. Pokud se do velikosti netrefíte, nezoufejte – velikost prstenu Vám rádi na přání upravíme.

Prohlédněte si celou nabídku našich zásnubních prstenů a vyberte ten pravý. A jistě řekne ANO!


Zpět na články
Česká značka

Jsme přímý výrobce

Šperky vyrábí naši mistři zlatníci z těch nejkvalitnějších materiálů. Poctivost, kvalita a rodinná tradice jsou na prvním místě.

Jsme přímý výrobce

Česká značka

Na trhu jsme od roku 2001. Naši zakladatelé působí ve šperkařském a hodinářském oboru již od roku 1992.

Poštovné zdarma

Doprava

U nás máte poštovné zdarma při nákupu nad 1 500 Kč (nevztahuje se na investiční zlato). Šperky obdržíte v dárkovém nebo luxusním dárkovém balení.

Prověřená společnost

Prověřená společnost

Naše společnost je prověřená u Puncovního úřadu v ČR a SR. K diamantovým šperkům obdržíte certifikát pravosti.