Barva roku 2024: šperkům letos vládne broskev

Peach Fuzz, česky doslova „broskvové chmýří“, je jemná a romantická barva, inspirovaná květy broskvoně a přináší do každodenní módy živost a svěžest. Od jemných náušnic přes rafinované prsteny až po odvážné náramky a náhrdelníky – svět klenotů prostě podlehl broskvové horečce a na Vás díky tomu čeká široká paleta broskvově zbarvených drahokamů a kovů, díky nimž bude každý outfit „chic“. Tento trend si již oblíbily celebrity a módní influencerky, které na červených kobercích a sociálních sítích nosí šperky v broskvové barvě. Proč se k nim tedy nepřidat a nezařadit tento krásný odstín do své vlastní šperkovnice? Tak se do toho pusťte a oddejte se kouzlu broskvově zbarvených šperků – nebudete litovat.


Peach Fuzz jako barva roku 2024

Tato něžná barva, kterou společnost Pantone® zvolila jako barvu pro rok 2024. Je v prudkém kontrastu s loňskou výraznou Viva Magenta, bere módní průmysl útokem a vnese do Vaší kolekce doplňků svěží a ženský nádech. Broskvová, známá pro svůj jemný a delikátní tón, symbolizuje teplo, půvab a ženskost. Je to dokonalá barva, která povznese Váš outfit a vytvoří sofistikovaný vzhled, ať už se rozhodnete pro jednoduchý přívěsek nebo pro ohromující prsten s drahokamy. S takovými kousky bude Váš styl dokonalý, pokud se chystáte na výjimečnou událost anebo si jen chcete rozzářit den.

Celebrity, které nosí Peach Fuzz šperky

Peach Fuzz přijaly i celebrity a dokazují tím, jak elegantní a moderní může broskvová být. Patří k nim herečky, zpěvačky a modelky, které se nebojí vyjádřit svou individualitu a vkus prostřednictvím klenotů. Jednou z nich je populární herečka Emma Stone. Na několika předáváních cen a filmových premiérách jsme ji mohli vidět nosit nádherné broskvové náušnice a náramky.

Další celebritou, která si oblíbila broskvové šperky, je zpěvačka Taylor Swift. Její sbírka obsahuje broskvové prstýnky a náhrdelníky, které dokonale doplňují její romantický a sofistikovaný styl. Módní influencerka Chiara Ferragni je také jednou z celebrit, které na svém Instagramu sdílí fotografie se svými broskvovými šperky. Z jejích stylových kombinací a kreativního využití odstínu Peach Fuzz se doslova tají dech. Móda a styl se neustále vyvíjí a celebrity mají velký vliv na to, co je považováno za trendy. Jejich zájem o broskvové šperky ukazuje, že tato barva je momentálně skutečně nejžhavější klenotnickým trendem.

Přívěsek Anya s morganitem

Přívěsek Anya z růžového zlata, s morganitem a diamanty

Psychologie broskvové barvy a její vliv na trendy ve šperkařství

Psychologie barvy je důležitým faktorem při výběru šperků a psychologové tvrdí, že broskvová barva může mít pozitivní vliv na naši náladu a vnímání. Je spojována s pocitem radosti, optimismu a lásky, je vnímaná jako nevinná, jemná a romantická. Jedná se o velmi specifický odstín na hranici růžové a oranžové, který je tlumený a měkký.

Když nosíme broskvovou, cítíme se žensky a elegantně. Broskvové šperky se hodí pro každou příležitost, od denního nošení až po večerní události. Jsou univerzální a snadno se kombinují s různými styly a barvami. Díky nadčasové přitažlivosti a kompatibilitě s celou škálou dalších barev otevírá broskvová zcela nové možnosti. Proto není divu, že se stala tak populární. Je ideální pro ty, kteří chtějí vyjádřit svou ženskou stránku a přidat do svého outfitu jemnost a romantiku.

Stylové náušnice Devon s nápadnými citrínyPodmanivé náušnice Devon se zářivými citríny

Drahokamy ve stylu Peach Fuzz

Do estetiky Peach Fuzz patří kameny s teplými růžovo-oranžovými odstíny, které odrážejí tuto něžnou a jemně smyslnou barvu. Každý z těchto kamenů oplývá jedinečnými kvalitami a tóny, umožňujícími širokou škálu výběru.

Morganit

Je to varianta berylu, která si Vás podmaní svými něžnými, růžovými až oranžovo-růžovými barvami plnými teplých odlesků. Nalezišť navíc není mnoho a nejsou příliš rozsáhlá, čímž tento drahokam získává na exkluzivitě.

Barevné safíry

Růžový safír, s jeho jemným odstínem, evokuje něhu a romantiku, přímo vyzařuje sofistikovanost a eleganci.

Oranžový safír, s jeho teplými tóny, připomíná západ slunce a dodává každému šperku živost a energii, která sálá optimismem.

Žlutý safír, zářící jako sluneční paprsky, přináší svěží světlo a radost, nádherně doplňuje jemné odstíny Peach Fuzz.

Padparadscha safír, unikátní svou vzácnou kombinací růžových a oranžových odstínů, je synonymem pro exkluzivitu a neobvyklou krásu.

Citrín

Je považovaný za sluneční a optimistický kámen, se svými teplými odstíny žluté až jemně oranžové přímo evokuje estetiku broskvové palety.

Růženín

Drahokam známý svou pastelovou růžovou barvou, jeho odstín dodává šperkům dotek něžnosti a delikátnosti.

Náušnice Liu se zirkony jsou ukázkou smyslného propojení tří barev zlata

Zlato ve stylu Peach Fuzz

Broskvová barva kamenů se bude perfektně doplňovat s některými kovy – ze zlata bude s Peach Fuzz kameny nejvíce ladit romantické růžové a hned za ním nadčasové žluté zlato. Pro kontrast a zdůraznění křehkosti broskvových odstínů pak volte zlato bílé. Efektně pak vypadá spojení bílého či žlutého zlata s růžovým.

Cenově dostupné alternativy Peach Fuzz drahokamů

Pokud máte omezený rozpočet, nebojte se hledat finančně dostupnější alternativy. Kvalitní šperky se syntetickými kameny, např. zirkony, vypadají stejně krásně a od těch s drahokamy jsou téměř k nerozeznání.

Prsten Dion se žlutým centrálním zirkonemNádherný prsten Dion v halo stylu, osazený zirkony. Do sady k němu patří ještě přívěsek a visací náušnice.

Hodí se broskvové šperky pro Váš odstín pleti?

Odstín Peach Fuzz je univerzálně lichotivý a bude slušet široké škále tónů pleti, od světlých po tmavé. Jeho teplý podtón vynikne na pleti s olivovými nebo zlatavými nádechy, kde podtrhne přirozenou krásu pokožky. Na světlejší pleti s růžovými nebo neutrálními nádechy zase přidává jemný, ale zářivý rozměr, čímž bude pleť působit svěže a mladistvě.

U tmavší pleti pak tento odstín vytváří neodolatelný kontrast, který zdůrazňuje hloubku a bohatost tónů kůže. Díky své schopnosti přizpůsobit se a oživit různé tóny pleti je Peach Fuzz skvělou volbou pro každého, kdo hledá výjimečný doplněk.

Kombinujte a objevujte

Dalším tipem je vyzkoušet různé varianty Peach Fuzz klenotů. Broskvová barva se hodí k různým typům šperků, jako jsou náušnice, prsteny, náramky a náhrdelníky. Můžete zkusit kombinovat různé styly, aby Váš outfit vypadal ještě zajímavěji. Například můžete nosit broskvové náušnice s náramkem nebo broskvový prsten s řetízkem a přívěskem.

Elegantní náušnice Zoya v sobě snoubí žluté, růžové a bílé zlato s diamantyElegantní náušnice Zoya kombinují žluté, růžové a bílé zlato s jiskřivými diamanty

Při kombinování je klíčové vybírat šperky, které doplňují broskvový odstín, aniž by ho přehlušily. Šperky ze žlutéhorůžového zlata harmonicky ladí s broskvovými odstíny, protože jejich teplé tóny krásně splynou a vytvářejí sjednocený, svěží vzhled. Pro jemnější kontrast můžete přidat šperky v neutrálních barvách.

Kombinace diamantu s barevnými drahokamy, to je nadčasová klasika. Peach Fuzz ale perfektně doplní i bílé perly, které dodají Vašemu outfitu eleganci a rozjasní ho bez toho, aby odvedly pozornost od broskvových tónů. Pokud máte rádi nápadné kombinace, experimentujte s kontrastními barvami, jako je námořnická modrá nebo smaragdově zelená, které mohou broskvový odstín krásně doplnit a zvýraznit.

Jak sladit broskvové šperky s vlastním šatníkem

Doplnění Vašeho stylu šperky v odstínu Peach Fuzz může obohatit Váš vzhled o jemný a stejně tak i moderní nádech. Je ideální pro doplnění jak neutrálních, tak sytých barev a může přidat něžný, ale současně také výrazný prvek do Vašeho šatníku a dodat mu extra porci šarmu. Zkombinujte broskvově zbarvené šperky s bílou, béžovou, nebo dokonce pastelově modrou pro svěží a elegantní vzhled, který zůstane aktuální po celý rok. Výběr drobných broskvových náušnic nebo delikátního náhrdelníku může outfitu dodat potřebnou jiskru bez přehnané nápadnosti.

Pro odvážnější vzhled je zkuste naopak kombinovat s kontrastními barvami, jako je tmavě modrá nebo černá, které umožní šperkům, aby skutečně vynikly. Broskvové šperky nejsou vhodné jen pro jarní a letní měsíce; jejich teplý odstín může vnést pocit útulnosti i do chladnějších dnů. Experimentujte s různými texturamimateriály oděvů, aby šperky mohly plně vyniknout. Malé změny, jako je přidání broskvového prstenu ke každodennímu vzhledu, mohou nečekaně osvěžit Vaši garderobu a dodat Vám pocit výjimečnosti.


Barva Peach Fuzz, s její teplou a pozitivní energií, přináší do světa šperků nový rozměr elegance a jemnosti. Tato barva nejenže odráží aktuální trendy, ale také v sobě nese univerzální přitažlivost. Symbolizuje mnohem více než jen estetickou volbu – stává se vyjádřením osobitosti a stylu. S láskou a péčí vybrané šperky Vám pomohou vyjádřit Vaši jedinečnou osobnost a zároveň být v souladu s nejnovějšími trendy. Rádi Vám s jejich výběrem poradíme.


Zpět na články
Česká značka

Jsme přímý výrobce

Šperky vyrábí naši mistři zlatníci z těch nejkvalitnějších materiálů. Poctivost, kvalita a rodinná tradice jsou na prvním místě.

Jsme přímý výrobce

Česká značka

Na trhu jsme od roku 2001. Naši zakladatelé působí ve šperkařském a hodinářském oboru již od roku 1992.

Poštovné zdarma

Doprava

U nás máte poštovné zdarma při nákupu nad 1 500 Kč (nevztahuje se na investiční zlato). Šperky obdržíte v dárkovém nebo luxusním dárkovém balení.

Prověřená společnost

Prověřená společnost

Naše společnost je prověřená u Puncovního úřadu v ČR a SR. K diamantovým šperkům obdržíte certifikát pravosti.