Dárek pro novopečenou maminku

Narození miminka je bezesporu radostná událost. Malý uzlíček štěstí je na světě a rodiče září štěstím. Největší zásluhu na příchodu děťátka má samozřejmě maminka, a proto si zaslouží stejnou pozornost jako novorozeňátko. A také patřičný dárek.

Co koupit k narození miminka?

Jako dárek pro budoucí maminku jednoznačně šperk! Je krásný, má hodnotu a bude trvalou vzpomínkou na ten přešťastný okamžik, kdy miminko spatřilo světlo světa. Až jednou vyroste, bude mu maminka moci ukázat prsten, náušnice či přívěsek, kterým ji po porodu obdaroval novopečený tatínek, babička nebo nejlepší přítelkyně. A kdo ví? Třeba se z takového šperku stane rodinný klenot předávaný z generace na generaci.

Jaký typ šperku?

Je důležité dbát na to, jaký typ šperků žena ráda nosí. Jsou to nápadné kousky? Nebo jí vyhovují spíš ty jemnější? Má oblíbenou barvu zlata? Pokud si nejste jistí, nahlédněte v nestřežené chvíli do její šperkovnice a proveďte malou špionáž. Pak se Vám šperk bude vybírat mnohem snáz.

Dárek pro budoucí maminku, se kterým zaručeně nešlápnete vedle, je prsten s diamantem, který bude barvou zlata a designem ladit se snubním prstenem.

Jaký motiv?

Chcete-li ukázat, jak velkou lásku cítíte k miminku i jeho mamince, je jasnou volbou srdce. Potěší také roztomilý přívěsek ve tvaru dětských nožiček. Pro štěstí v životě pak sáhněte po motivu čtyřlístku. A na znamení, že se otevírají dveře do nové kapitoly života, darujte šperk se symbolem klíče.

Méně tradiční, ale neméně krásný je strom života znázorňující život, který dala matka svému dítěti.

Speciálně pro maminky, jež nám jsou vždy velkou inspirací, jsme navrhli přívěsek Love symbolizující nekonečnou mateřskou lásku. Ale můžete zvolit i další šperky s motivem nekonečna.

Jak pro maminku, tak pro děťátko pak bude krásnou památkou přívěsek zvaný křtící hodinky. Je to zlatý ciferník, na který vyryjeme přesný čas narození malého človíčka.

Jakou barvu kamenů?

Pokud se narodila holčička, můžete sáhnout po tradičních růžových a červených drahokamech jako je růžový turmalín, granát či rubín. Pro chlapečky typická modrá barva se nabízí v podobě modrého safíru nebo tanzanitu.

Sázkou na jistotu je vždy diamant. Je to nejvzácnější a nádherný kámen, čistý a zářivý stejně jako mateřská láska. Pozadu nezůstávají ani šperky s okouzlujícími perlami, jež se zrodily v lůně lastury, stejně jako dítě vzešlo z matčina lůna.

První děťátko

Pokud se Vám narodilo první miminko, rázem jste na světě tři a stala se z vás rodina. Proto je vhodným dárek šperk se třemi kameny, které symbolizují tatínka, maminku a děťátko.

A co pro holčičku?

Tradičním dárkem pro novorozené holčičky jsou náušničky. Aby se do malých oušek snadno nasazovaly a bezpečně v nich zůstaly, vyrábíme je se speciálním zapínáním brizura.

Náušnicemi obvykle obdarovává babička. Pokud by hrozilo mezi babičkami hašteření, může jedna darovat náušnice a druhá přívěsek. Pro své malé rozměry jsou vhodné například přívěsky Miley, Darcy nebo Mari.

Potěší i náušnice pro miminko v kombinaci s podobnými pro maminku. Našimi favority jsou dvojice Pomněnka a Carin, Enna a Unique či Amalia a Sarah. Pokud ale chcete identické náušnice pro obě, pak pro Vás k jakýmkoliv dětským náušnicím v naší nabídce rádi na zakázku vyrobíme stejné pro i maminku.

Mějte vždy na paměti, že není zásadní, jaký šperk zvolíte, ale že ho darujete z lásky.


Zpět na články
Česká značka

Jsme přímý výrobce

Šperky vyrábí naši mistři zlatníci z těch nejkvalitnějších materiálů. Poctivost, kvalita a rodinná tradice jsou na prvním místě.

Jsme přímý výrobce

Česká značka

Na trhu jsme od roku 2001. Naši zakladatelé působí ve šperkařském a hodinářském oboru již od roku 1992.

Poštovné zdarma

Doprava

U nás máte poštovné zdarma při nákupu nad 1 500 Kč (nevztahuje se na investiční zlato). Šperky obdržíte v dárkovém nebo luxusním dárkovém balení.

Prověřená společnost

Prověřená společnost

Naše společnost je prověřená u Puncovního úřadu v ČR a SR. K diamantovým šperkům obdržíte certifikát pravosti.