Drahé kameny podle znamení

Chcete někomu blízkému udělat radost zlatým dárkem k narozeninám, ale nejste si jistí, co vybrat? Skvělou volbou jsou klenoty s drahokamy. Ke každému znamení zvěrokruhu se totiž vážou určité drahé kameny. Už ve starověké Babylonské říši věřili, že správně zvolený kámen podle slunečního znamení člověku dodá životní energii, zesílí jeho pozitivní stránky a pomůže mu se snáze vypořádat s těmi negativními. Navíc šperkům s drahokamy v oslnivých barvách odolá jen málokdo.

Zvěrokruh, jinak označovaný také jako zvířetník nebo zodiak, se skládá ze 12 souhvězdí nacházejících se na dráze, po níž se při pohledu ze Země pohybuje Slunce. Je více než 3 000 let starý a jeho název vznikl nesprávným překladem řecko-latinského výrazu zodiakus, v němž se nejedná o zvířata, ale o oduševnělou bytost. Staří Řekové totiž věřili, že nebeská tělesa mají svou vlastní duši. Začátek zvěrokruhu se odvozuje od jara a jeho prvním znamením je Beran, končí pak znamením Ryb.

 

♈︎ Beran (21. 3. – 20. 4.)

Vhodné drahokamy: ametyst, granát, hematit, rubín

Charakteristika: Hrd(insk)é a ohnivé znamení. Berani jsou nezávislí a nemají problém vyčnívat z davu. Nezřídka jsou také rádi v centru pozornosti. Dokážou rychle zmobilizovat své síly a překonávání překážek berou jako vítanou výzvu. Někdy bývají až příliš impulzivní, na druhou stranu ale mají i skvělé organizační schopnosti a jsou vůdčími osobnostmi.

 

♉︎ Býk (21. 4. – 21. 5.)

Vhodné drahokamy: citrín, safír, smaragd, topaz

Charakteristika: Mezi vlastnosti typické pro narozené ve znamení Býka patří rozvážnost, houževnatost a praktičnost. Býci jsou důslední, svědomití a pečliví. Rádi mlčí, jsou spíše uzavření, ale když se zapojí do konverzace, jsou vtipní a přívětiví.

 

♊︎ Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Vhodné drahokamy: ametyst, citrín, perla, topaz

Charakteristika: Blíženci žijí přítomností a rutina není nic pro ně. Naopak je láká vzrušení a objevování dosud nepoznaného. Mají schopnost se rychle učit a nové vědomosti dovedou naplno zužitkovat. Jsou tzv. mistry mnoha řemesel. Mívají tak trochu dvojí povahu, což jim znesnadňuje rozhodování a může způsobovat časté změny názoru.

 

♋︎ Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vhodné drahokamy: citrín, perla, rubín, smaragd, turmalín

Charakteristika: Člověk narozený ve znamení Raka je spíše uzavřený, rozvážný a přemýšlivý, ale také dobrosrdečný a kreativní. Zpravidla si zakládá na rodině a je ochoten pro ni udělat maximum. Důležitý je pro něj pocit bezpečí, stability a trochu mu trvá, než si zvykne na změny. Může být citlivý a snadno se urazit, ale rád se rychle usmíří. I pokud mu někdo ukřivdí, dovede odpustit, ale úplně nezapomene.

 

♌︎ Lev (23. 7. – 22. 8.)

Vhodné drahokamy: citrín, granát, peridot, smaragd, topaz

Charakteristika: Lev je plný tvůrčí síly, potřebuje uplatnění a díky svému sebevědomí ho také snadno nachází. Dobře si uvědomuje své silné stránky a působí jako přirozená autorita. Je srdečný, má radost ze života, je plný vitality a mívá tak trochu problém zpomalit. Rád si dopřeje přepych a nestydí se za to.

 

♍︎ Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vhodné drahokamy: ametyst, citrín, peridot

Charakteristika: Panna má silný smysl pro pořádek, vyniká také pílí a pracovitostí. Má dobré analytické schopnosti, je věcná, důsledná a spolehlivá. Snadno se učí novým věcem a neustále chce něco vylepšovat, včetně sebe. Má sklony se přetěžovat, protože se obává, že zklame okolí.

 

♎︎ Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vhodné drahokamy: perla, topaz, turmalín

Charakteristika: Váhy hledají soulad a harmonii, potřebují lásku a přátelství, naopak konfliktům se spíše vyhýbají. K akci se odhodlávají, až když už není jiná cesta. Zároveň se ale chtějí prosadit, dovedou rychle navazovat nové kontakty a vystupovat na veřejnosti jim nedělá problém. Jsou také schopnými organizátory.

 

♏︎ Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vhodné drahokamy: granát, hematit, rubín, topaz, turmalín

Charakteristika: Štíři jsou značně emotivní a jejich emoce bývají intenzivní, až bouřlivé. Dokážou být mlčenliví a citliví, jsou velmi loajální a své blízké ze všech sil chrání. Zároveň jsou ale i vášniví a ctižádostiví. Mají silnou vůli a na cestě k cíli nedovedou jen tak odpočívat.

 

♐︎ Střelec (23.11. – 21. 12.)

Vhodné drahokamy: ametyst, safír, topaz

Charakteristika: Pro Střelce je typický nezdolný optimismus, nadšení pro dosud nepoznané a  touha po svobodě a dobrodružství. Dovede se přizpůsobit novým okolnostem, je sebevědomý, přátelský a disciplinovaný. Někdy mívá sklony k autoritativnímu chování a tendence si myslet, že ví, jak dělat věci nejlépe.

 

♑︎ Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vhodné drahokamy: ametyst, perla, safír, turmalín, záhněda

Charakteristika: Kozorozi mají rádi všechno pečlivě naplánované, jsou zodpovědní a svědomití. Rychlá rozhodnutí a improvizace nejsou nic pro ně. Jsou trpěliví, zdrženliví a šetřiví, důležitá je pro ně finanční zajištěnost. Někdy mají sklony k nedůvěře a přísnosti.

 

♒︎ Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vhodné drahokamy: safír, topaz

Drahokamy: Vodnář potřebuje mít v životě časté změny, rutina ho ubíjí. Zakládá si na své volnosti, rozhoduje se podle logiky a komunikuje velmi věcně, takže může působit poněkud chladně. Ve skutečnosti je ale přátelský, nejlépe se cítí ve společnosti ostatních a rád pracuje v týmu.

 

♓︎ Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vhodné drahokamy: ametyst, peridot, perla, turmalín

Charakteristika: Ryby uzavírají zvěrokruh. Lidé narození v tomto znamení jsou většinou uzavření, ale ke svým přátelům a blízkým se chovají velmi láskyplně. Jsou soucitní, laskaví, nesobečtí a obětaví. Mají svůj svět plný představ, který si chrání před okolím. Jejich duševní život je pestrý a bohatý.

 

To nejlepší o drahých kamenech si přečtete tady.


Zpět na články
Česká značka

Jsme přímý výrobce

Šperky vyrábí naši mistři zlatníci z těch nejkvalitnějších materiálů. Poctivost, kvalita a rodinná tradice jsou na prvním místě.

Jsme přímý výrobce

Česká značka

Na trhu jsme od roku 2001. Naši zakladatelé působí ve šperkařském a hodinářském oboru již od roku 1992.

Poštovné zdarma

Doprava

U nás máte poštovné zdarma při nákupu nad 1 500 Kč (nevztahuje se na investiční zlato). Šperky obdržíte v dárkovém nebo luxusním dárkovém balení.

Prověřená společnost

Prověřená společnost

Naše společnost je prověřená u Puncovního úřadu v ČR a SR. K diamantovým šperkům obdržíte certifikát pravosti.