Kde (a kdy) správně nosit zásnubní a snubní prsten

Váháte, na který prst navléknout zásnubní či snubní prsten? Nejste si jistí, jak je to se zásnubním prstenem po svatbě? Už si s tím nemusíte lámat hlavu. Tento krátký článek Vám řekne vše o tom, kde správně prsteny nosit.

Prsten a zasnoubení

A je to tady! Ta chvíle, kdy vyslovíte snad tu nejdůležitější otázku ve svém životě: „Vezmeš si mě?“ A ta tři krátká slova budou znamenat také: Jsi má životní láska. Jen s tebou chci kráčet na společné cestě životem. Budeme tu jeden pro druhého a spolu zvládneme vše. Pak se dočkáte té vytoužené odpovědi: „ANO.“ K dokonalosti okamžiku schází jediné – navléknout Vámi tak pečlivě vybraný zásnubní prsten.

Ale počkat, na který prst? Ach, ano. Na levý prsteníček. Není Vám jasné, proč? Má to co dělat se zvyky a historií. Levá ruka je blíže srdci a prsteníček například už ve staré Číně symbolizoval životního partnera a oddanost k němu. Až tedy uslyšíte ANO, směle nasměrujte zásnubní prsten na prsteníček levé ruky.

Prsteny při obřadu a po svatbě

Během svatby je to se snubními prsteny jednoduché, partneři si je vzájemně navléknou na prsteníček levé ruky.

Ale jak je to zásnubním prstenem? Obvyklá jsou čtyři řešení:

  1. Zásnubní prsten už nenosit (uznejte ale sami, není to škoda? :-) )

  2. Nosit zásnubní prsten na jiném prstu levé ruky, nejčastěji prostředníčku. V tomto případě zvažte možnost úpravy velikosti prstenu, aby bylo jeho nošení pohodlné.

  3. Nosit zásnubní prsten na prstu pravé ruky, nejčastěji prsteníčku.

  4. Nosit zásnubní i snubní prsten na prsteníčku levé ruky. Pokud se přikláníte k této možnosti, je dobré na to myslet při výběru snubního prstenu, protože snubní se zásnubním by k sobě měly ladit.

Zásnubní i snubní prsteny pro Vás vytvoříme přesně podle Vašich přání. Vybrat si můžete ze široké škály modelů, které naši mistři zlatníci vyrábějí z bílého, žlutého a růžového zlata i jejich kombinací.

Inspirujte se naší širokou nabídkou zásnubních a snubních prstenů.


Zpět na články
Česká značka

Jsme přímý výrobce

Šperky vyrábí naši mistři zlatníci z těch nejkvalitnějších materiálů. Poctivost, kvalita a rodinná tradice jsou na prvním místě.

Jsme přímý výrobce

Česká značka

Na trhu jsme od roku 2001. Naši zakladatelé působí ve šperkařském a hodinářském oboru již od roku 1992.

Poštovné zdarma

Doprava

U nás máte poštovné zdarma při nákupu nad 1 500 Kč (nevztahuje se na investiční zlato). Šperky obdržíte v dárkovém nebo luxusním dárkovém balení.

Prověřená společnost

Prověřená společnost

Naše společnost je prověřená u Puncovního úřadu v ČR a SR. K diamantovým šperkům obdržíte certifikát pravosti.